Marjolein Stad

Remedial Teacher & Orthopedagoog

Voor scholen

Home » Voor wie? » Voor scholen

Een oplossing voor uw zorgleerlingen

U bent leerkracht of intern begeleider van een basisschool in het zuidwesten of midden van Friesland of in de Noordoostpolder. U gaat er helemaal voor en u heeft het altijd druk.

Zo druk dat u soms het gevoel heeft dat u te weinig aandacht kunt besteden aan uw zorgleerlingen. Hun leerproblemen zijn vaak complex. Extra ondersteuning is dus tijdrovend. En daarnaast heeft u ook nog uw ‘gewone’ leerlingen voor wie u de hele dag klaar staat. Kortom, u heeft uw handen meer dan vol. Daarom is het goed dat er specialisten zijn die samen met u op Zorgniveau 3 invulling kunnen geven aan de begeleiding van de zorgleerlingen.

Als remedial teacher bied ik de pedagogisch-didactische ondersteuning waarmee u uw zorgleerlingen een belangrijke stap verder helpt.

Ervaren specialist voor zorgleerlingen

Voor leerlingen met leerproblemen kunt u mij, Marjolein Stad, inschakelen. U bent niet de eerste, want ik heb inmiddels samengewerkt met vele scholen in de regio.

Ik help u met het vaststellen waar de leerontwikkeling stokt. Ook denk ik mee over hoe we het leerproces weer op gang kunnen brengen. Over de aanleg van de leerling en welke doelen realistisch zijn. En ik ga actief met de leerling aan de slag om die doelen te bereiken, op een verantwoorde manier die past bij het kind.

Hierbij houd ik steeds contact met alle betrokkenen: de leerkracht, de IB-er, de ouders en eventuele andere specialisten. De leerling staat altijd centraal, dat spreekt voor zich.

Werkwijze

Mijn aanpak ziet er in grote lijnen zo uit:

 • Kennismaking
 • Probleemanalyse (eventueel testen en diagnose)
 • Behandelingsplan
 • Begeleiding in de praktijk
 • Geregeld overleg en rapportage
 • Eindverslag, advies en overdracht
 • Nazorg

Sterke punten

 • Ik bied een combinatie van professionele ervaring, een praktische houding en theoretische bagage, inclusief een grote kennis van de laatste wetenschappelijke inzichten en methodieken.
 • Een behandelplan kan ik lezen en interpreteren. Daarnaast kan ik helpen bij het opzetten, schrijven en verbeteren van een behandelplan.
 • Hoe het werkt in een klas weet ik als geen ander. De problematiek van de leerling kan ik vertalen naar een praktische behandeling.
 • Ik begrijp hoe een kind denkt. Ik weet hoe ik contact kan leggen met een zorgleerling die gefrustreerd is, geen zelfvertrouwen meer heeft en twijfelt aan zichzelf.
 • In de veilige leeromgeving die ik creĆ«er durft het kind weer te leren en wint het zijn of haar vertrouwen terug.

Leerachterstanden

Corona zorgt voor extra uitdagingen. Voor zorgleerlingen, want juist nu is het moeilijk om te blijven werken aan iets waarin ze toch al achterblijven. Maar ook leerlingen die normaal gesproken geen problemen hebben vinden het moeilijk om bij te blijven. Voor al deze leerlingen met leerachterstanden ben ik ook beschikbaar.

Contact opnemen

Behoefte aan ondersteuning door een ervaren en betrokken remedial teacher met orthopedagogische bagage in uw regio? Neem dan contact met mij op.

© 2024 Marjolein Stad

Thema door Anders Norén